Grafisch ontwerp en illustratie

Het atelier grafisch ontwerp en illustratie is een artistieke en toegepaste opleiding. Lay-out, typografie, het maken van affiches, folders, postkaarten, logo-ontwerp, boekontwerp, … worden behandeld. We experimenteren en onderzoeken de kracht van een afbeelding. Schetsen en tekenen wordt wekelijks gestimuleerd en spelen een centrale rol. Doorheen de opdrachten worden we begeleid in het vinden van een eigen stijl en groeien we tot zelfstandige creatieve ontwerpers. Tijdens de tienjarige opleiding groeien de cursisten ook in het conceptuele denken en uitwerken van ideeën.

Het maken van illustraties gebeurt zowel op papier (met de hand en met vindingrijke toepassingen van verschillende beeldende technieken), als met grafische programma’s op de computer en af en toe op de iPad (zoals Illustrator, InDesign, Photoshop en Procreate).

Cursisten kunnen het Adobe pakket met studentenkorting aankopen in het begin van het jaar. Laptops staan in de klas ter beschikking, maar het wordt aangeraden met een eigen recent model naar de les te komen.

Wekelijks volg je:

  • 1 lesblok, bestaande uit 4 lesuren (1 lesuur = 50 minuten)

Duur van het traject:

  • 10 leerjaren in de 4de graad (4 uur/week)

Je wil starten in de 4de graad grafisch ontwerp en illustratie?

  • Instromen kan vanaf 18 jaar of als je 18 jaar wordt voor 31 december van het betreffende schooljaar
  • Geen vooropleiding vereist

Waar?

  • Je kan grafisch ontwerp en illustratie volgen in:
    • Asse

Uurroosters

Naar top