Elektrische gitaar

Gitaarles volgen in de jazz-pop-rock richting kan op een akoestische of een elektrische gitaar. De elektrische gitaar is een instrument met 6 ijzeren snaren die we dan door middel van onze vingers of een plectrum aanslaan.

De klank wordt ‘versterkt’ door een versterker waarmee je het volume regelt (en je de buren net wel of net niet kan storen). Het is een instrument dat in allerlei soorten muziek voorkomt zoals rock, pop, blues, jazz, funk, grunge, metal, punk enz. De akoestische gitaar heeft eveneens 6 ijzeren snaren maar ze is voorzien van een klankkast. Dus een versterker ga je dan niet nodig hebben...

In de jazz-pop-rock afdeling leer je creatief omgaan met melodieën, solo's en akkoorden. Je leert liedjes spelen van je favoriete artiesten, improviseren, bepaalde gitaartechnieken en stapsgewijs kan je ook leren om zelf liedjes te maken.

Dus wil jij bijvoorbeeld jezelf kunnen begeleiden als singer songwriter, je helemaal laten onderdompelen in jazzimprovisatie of de pannen van het dak blazen dan ben je in de jazz-pop-rock gitaarklas zeker welkom!

 

Naar top