Dwarsfluit

De dwarsfluit is een blaasinstrument.

Je speelt op de fluit door ze dwars voor de mond te houden en met je adem een fijn straaltje te blazen over het mondstuk. Zo tover je mooie, unieke en heldere klanken uit je instrument. Door de klepjes in te drukken of los te laten ontstaan de verschillende tonen.

Hoog en laag, lang en kort, warm en zacht, helder en zangerig, gevoelig en dromerig, speels en vrolijk, gek en grappig….het kan allemaal.

De dwarsfluit is een zeer veelzijdig instrument. Je kan er muziek uit alle tijden en stijlen op spelen. Van volksmuziek, musical, filmmuziek, klassieke muziek tot jazz en pop, ja zelfs beat-box!

Naast een geliefd solo-instrument, klinkt fluit ook mooi samen met piano, gitaar en harp.

De fluit biedt ook vele mogelijkheden om in groep te musiceren, in kleine groepjes met andere blazers, strijkers en slagwerk, in jeugdorkesten, harmonieorkesten, symfonische orkesten, jazz- en popensembles...

Kortom, de dwarsfluit is een super mooi en leuk instrument. Je kan de fluit bovendien heel makkelijk meenemen in een klein kistje in je rugzak.

Wie kent er het muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’? Luister je eens naar het vogeltje? Of lees eens het sprookje van ‘De rattenvanger van Hamelen’! Misschien raak je ook betoverd door dit wonderlijke instrument!

Naar top