Optie theatermaker

Theatermaker is een optie in de vierde graad woord uit de studierichting creërend acteur. Zoals die term suggereert, ga je zelf theater maken. Wekelijks volg je twee vakken: dramalab en theater maken.

Dramalab

In dramalab lezen we teksten, gaan we naar voorstellingen en debatten. We bestuderen de werking en technieken van de podiumkunsten en bespreken de bezochte voorstellingen.

Theater maken

In theater maken gaan we samen toonmomenten bedenken, ontwikkelen en uitvoeren. We werken hiervoor in projecten. We leren ons eigen creatieve potentieel kennen en leren hoe we dit voor de podiumkunsten vorm kunnen geven. We gaan op zoek naar de meest gepaste vorm om ons verhaal te vertellen. Daarvoor maken we kennis met de technieken en grondbeginselen van theater: het gebruik van tijd en ruimte, het opstellen van een goed scenario of draaiboek, muziek- en lichtplan, het ontwerpen en kiezen van kostuums, rekwisieten en decors, het coachen van acteurs, … Ten slotte bedenken we strategieën om onze projecten bekend te maken en aan de man te brengen.


Wekelijks volg je:

  • 2 lessen: 1u dramalab en 1u theater maken
    • In dramalab verken je actief het culturele veld en gaat de klas vaak op uitstap. Daardoor zijn de effectieve lessen eerder beperkt. Je ontvangt aan het begin van het schooljaar een kalender van je leerkracht.

Duur van het traject:

  • 3 leerjaren verspreid over de 4de graad. Nadien kan je opnieuw starten in een andere optie uit de 4de graad woord.

Je wil starten met theatermaker in de 4de graad?

  • Dat kan vanaf 15 jaar (of als je 15 jaar wordt ten laatste op 31 december van het schooljaar waarvoor je inschrijft) én als je de basiscompetenties van de 3de graad woord hebt behaald.

Waar?

  • De optie theatermaker kan je volgen in:
    • Asse
    • Merchtem

Uurroosters

Naar top