Huurinstrumenten

In de eerste en tweede graad kan je een instrument huren van de academie, zolang de voorraad strekt. Dit kan vooral interessant zijn als je nog niet helemaal zeker bent over het instrument dat je wilt spelen of als je een instrument speelt dat in kleinere versies bestaat voor kinderen.

Zo hoef je de investering pas te doen wanneer je op de grootste maat speelt. Vanaf de derde graad kan je geen instrument meer huren, tenzij je nog op een tussenmaat speelt.

Sommige instrumenten zijn niet zo duur in aankoop, waardoor huren minder voordelig kan zijn dan kopen. Bespreek met je instrumentleerkracht wat de beste optie voor jou is.

Je betaalt een waarborg van € 50 en een jaarlijks huurgeld van € 50. Het huurcontract loopt steeds van 1 september tot en met 31 augustus. De waarborg en het huurgeld betaal je in het secretariaat bij ontvangst van je instrument. Bij verlenging van het huurcontract betaal je het huurgeld samen met je inschrijvingsgeld.

De kosten voor onderhoud en normale slijtage worden door de academie gedragen. Kosten door schade of nalatigheid worden door de leerling betaald.

Naar top