Optie klassiek

De studierichting creërend muzikant optie klassiek kan een vervolgopleiding zijn, nadat je het volledige traject hebt doorlopen van de 4de graad in de studierichting vertolkend muzikant. Creërend muzikant in de 4de graad kan ook de vervolgopleiding zijn van de 3de graad optie muziek schrijven. Zoals de term 'creërend' suggereert is het de bedoeling dat je zelf muziek zal schrijven, maken of creëren.

In de optie klassiek van de studierichting creërend muzikant in de 4de graad maak je voor het eerste uur een keuze uit compositie of instrument/zang en voor het tweede uur uit muziektheorie, improvisatie of begeleidingspraktijk.

Compositie

In compositie leer je de basisbeginselen van een muziekwerk componeren. Je traint jezelf om de verschillende muzikale parameters (melodie, harmonie, ritme, bezetting, ...) in te zetten om een bepaald klankresultaat te creëren.

Muziektheorie

Je verdiept je in dit vak in de studie van akkoordopeenvolgingen. Je ontwikkelt het harmonisch denken en inzicht. Muziektheorie leidt tot het schrijven van begeleidingen en composities. Wie dat laatste wil doordrijven, volgt het vak compositie.

Begeleidingspraktijk

In begeleidingspraktijk leer je harmonie, begeleidingen maken en improviseren op piano of slagwerk.


Wekelijks volg je:

  • 2 lessen:
    • 1u compositie OF 1u instrument/zang klassiek en
    • 1u muziektheorie OF 1u improvisatie OF 1u begeleidingspraktijk OF 1u compositie

Duur van het traject:

  • 3 leerjaren verspreid over de 4de graad

Je wil starten met de 4de graad creërend muzikant optie klassiek:

  • Dat kan als je de basiscompetenties van de 3de graad muziek hebt bereikt.

Waar?

  • De 4de graad creërend muzikant optie klassiek kan je volgen in:
    • Asse

Uurroosters

Naar top