Blokfluit

De blokfluit behoort tot de familie van de houtblaasinstrumenten. Hij is dus van hout gemaakt en heeft afhankelijk van de gebruikte houtsoort een andere kleur en een andere klank. Er bestaat een ganse familie van blokfluiten: van klein tot groot, van sopranino tot bas.

Het geluid uit de blokfluit verkrijg je door op het mondstuk te blazen. De verschillende tonen krijg je door met je vingers de gaatjes in het instrument te bedekken.

Blokfluit is een dankbaar instrument, je krijgt er onmiddellijk klank uit. In het begin is het dus niet zo’n moeilijk instrument, maar als je het goed wil leren spelen vraagt het, zoals bij elk ander instrument regelmatige oefening. Kinderen beginnen best op de sopraanblokfluit, de vingergaten liggen op dat instrument niet te ver van elkaar, ideaal voor kleine handen dus.

Blokfluit is een ideaal instrument om samen te spelen. Omdat er blokfluiten in verschillende groottes en dus verschillende toonhoogtes bestaan, kan je een heel blokfluitorkest vormen! Je kan ook heel mooie melodieën op de blokfluit spelen.

Blokfluit is geen duur instrument, afhankelijk van de kwaliteit van het instrument varieert de prijs van een sopraanblokfluit tussen € 25 tot € 300.

Naar top