Beeldatelier (12 - 18j)

In een ontspannen sfeer stimuleren we creativiteit en beeldende vormgeving. We vertrekken vanuit de belevingswereld van de jongeren en ontdekken verschillende culturen, de kunstgeschiedenis en actualiteit.

In de ateliers werken we met een ruime waaier aan materialen en technieken: teken- en schildertechnieken, potlood, bister, acryl, boetseren, grafiek, monodruk, textiel, assemblages, driedimensionaal, gips, hout, audiovisuele kunsten, ... We verwerven inzicht in waarneming, verhouding, kleur, vorm, compositie en ruimte. Eveneens worden de leerlingen uitgedaagd in het maken van eigenzinnige creaties en het uitdrukken van onze innerlijke verbeelding en persoonlijke expressie.

Authenticiteit, verbeelding, vakmanschap en artistieke ontplooiing staan centraal. De leerkrachten streven naar de ontwikkeling van een open kijk op de wereld. Ieder kunstwerk vertelt een verhaal.

Wekelijks volg je:

  • 1 les bestaande uit 4 lesuren (1 lesuur = 50 minuten)

Duur van het traject:

  • 6 leerjaren in de 3de graad. De 3de graad eindigt wanneer je de middelbare school verlaat. Nadien kan je doorstromen naar de 4de graad.

Je wil starten met beeldatelier in de 3de graad?

  • Instromen vanaf 12 jaar kan altijd en doe je gewoon volgens leeftijd

Waar?

  • Je kan beeldatelier 3de graad volgen in:
    • Asse

Uurroosters

Naar top